HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csak feltételezés, hogy Tállai András NAV-elnökként, vagy államtitkárként kérte a Molt, hogy csökkentse a benzin árát Mezőkövesden, vagy hogy jogellenes befolyást gyakorolt volna a cégre. Mint országgyűlési képviselő viszont belefér, hogy egyeztessen a Mollal, miért is olyan drága az üzemanyag a választókörzetében. Erre jutott a Központi Nyomozó Főügyészség, és visszadobta Szél Bernadett képviselő feljelentését, aki hivatali visszaélés gyanújával fordult az ügyészséghez.

Az ügyészség szerint hivatali visszaélés az ügyben fel sem merül, nyomásgyakorlást sem látni, és a cég reakciójából sem lehet arra következtetni, hogy ők külső nyomásra és nem kereskedelmi megfontolásból döntöttek volna az árcsökkentés mellett.

A feljelentés elutasításáról szóló határozatból kiderül, szerintük Tállai a köz érdekében járt el, az árváltoztatás mellett pedig a Mol nem "jövedelemszerző érdekeivel ellentétesen" döntött. Önmagában az, hogy Tállai András több fontos tisztséget betölt, és így tekintélye van, nem jelenti azt, hogy azzal jogellenesen visszaélt, amikor a Mollal egyeztetett, érvel az ügyészség.

index.hu

Feltöltve: 2017.12.06.
Megnézve: 428

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra