HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése bejelenti, hogy egy olyan egyetértési megállapodásról (Memorandum of Understanding) tárgyalnak, amely lehetővé teszi, hogy a CEU kampuszt hozzon létre Bécsben, a Budapesten és a Bard College-on, New York államban működő oktatási helyszínei mellett, írja közleményében a Közép-európai Egyetem.

Azt írják, mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő, jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére. A megállapodás értelmében az Otto Wagner kórház területet vizsgálják meg, mint lehetséges helyszínt. A kiválasztott terület bérlésére a megállapodás értelmében a CEU és Bécs 99 éves szerződést köt majd, amely a város melletti hosszútávú elköteleződést jelent.

Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített kampusz izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak. Várakozással tekintünk az együttműködésre Bécs városvezetésével és Ausztria kormányzatával, hogy a CEU bécsi kampusza valósággá válhasson

- mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

“Mindamellett, hogy dolgozunk a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonunk. Elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszútávú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján. Bízunk benne, hogy a magyar kormányzat minél hamarabb aláírja és ratifikálja ezt a megállapodást" - mondta Ignatieff.

Bécs mint egyetemi város számára az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége,

mondta Michael Häupl, Bécs polgármestere a közlemény szerint. Ahogy azt is, hogy:

A CEU a közép- és kelet-európai EU tagállamok öntudatra ébredésének szimbóluma, és az intézmény társadalom- és bölcsészettudományok iránti elkötelezettsége tökéletesen illik a bécsi egyetemi élethez

Bécsben a diákokat és a tanárokat nemcsak tökéletes kutatási és tanulmányi feltételek várják, hanem magas életszínvonal és biztonságos környezet is megfizethető áron, mondta.

A bécsi Kurier azt írja: a CEU az osztrák főváros nyugati részén fekvő Otto-Wagner kórház területének egyharmadát, körülbelül 25 ezer négyzetmétert kap meg. A műemléképületben a 2019/2020-as tanévben kezdheti meg működését az egyetem. A kórház véglegesen 2022-re költözik el, addig az egyetem egyes intézetei ideiglenes irodákban kapnak helyet.

A Közép-európai Egyetem (CEU) az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmény, amely mester- és doktori képzéseket nyújt a társadalomtudományok, a bölcsészettudományok, a közgazdaságtudomány, környezettudomány- és politika, a jog, a hálózati tudomány, a kognitív tudomány és a matematika területén. A CEU-n végzett közel 15.000 diák több mint 100 országból érkezett. Az 1991-ben Soros György által alapított és támogatott Egyetem missziója a kritikus gondolkodás, a világszínvonalú kutatás és tanítás támogatása, amely előmozdítja a nyílt társadalom értékeit: a szabad politikát, a szabad intézményeket és a szabad gondolkodókat, áll a közleményben.

index.hu

Feltöltve: 2018.03.13.
Megnézve: 549

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra