HIRDETÉS
HIRDETÉS

A dohány után a következő évtől az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerül - írta a Napi Gazdaság csütörtöki számában pontosan meg nem nevezett kormányközeli forrásra hivatkozva.
A lap azt írta: úgy tudják, hogy az eddig még csak elképzelés szintjén létező koncepciót véglegesítették, annak megvalósításáról már el is kezdődtek az egyeztetések a piac szereplőivel.

A Napi Gazdaság információi szerint a tervezetet a trafikokéhoz hasonlóan alakítják ki, tehát törvényi szinten rögzítik a szeszes italok árusításának szabályait.

Hozzátették: az is biztosnak tűnik, hogy a dohányboltok monopóliumával megegyező módon jövőre kizárólag az erre létrehozott, az állam által előzetesen engedélyezett italüzletekben kapható majd alkohol.

Az index kérdéseire, miszerint van-e ilyen terv, valóban elkezdődtek-e az egyeztetések A Kormányzati Információs Központ nem válaszolt, de annyit elárult, hogy a témáról a kormány "még nem tárgyalt, előterjesztés nem készült és nincs a kormány napirendjén. " Ez persze elvileg jelentheti akár azt is, hogy tervek szintjén sincs ilyenről szó, de azt is, hogy egyelőre még csak tesztelik a közvéleményt. Figyelik a választói reakciókat, és ennek függvényében teszik meg a következő lépéseket. Visszatérő technika ez minden nagyobb hatású, és kockázatos bejelentés előtt.

hirado / index

Feltöltve: 2014.09.04.
Megnézve: 1360

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra